Vårtur 2016

Årets vårtur gikk til Os 24. mai med god deltakelse fra medlemmer med følge.
Avgang fra Bergen Bystasjon kl. 10.00 med innleid buss. Turen gikk over Fanafjell med første stopp ved ruinene etter Lyse Kloster.

Her ble det en kort historisk gjennomgang ved Svein, før vi fortsatte til Ulven leir i strålende sol.
Fru Johnsen tok i mot oss med «åpen bar» og snacks. Ivrige gutter fikk prøve seg i gamle kunstner med trulleband og kattepinn. Noe hang igjen fra gammelt av selv om pusten ikke var helt som før, men dette var gøy.
Knut Jørgen måtte dessverre forlate oss her på grunn av innkalling og operasjon på Kysthospitalet i Hagavik, synd for han som sammen med Frank sto for opplegget for turen.
Dagens overraskelse, spennende rundtur med god guide på Ulven leir. Det er Sjøforsvaret ved Haakonsvern Orlogsstasjon som driver leiren og det er tydelig at det fremdeles er stor aktivitet i området. Neste stopp på runden var besøk på Oselvarverkstaden i flott bygning som ligger ved elvo som det heter i Os.
Daglig leder Åsmund Lien ønsket oss velkommen og loset oss gjennom oselvarens historie og dagens situasjon for norges nasjonalbåt.
Spennende båthistorie som falt i smak av forsamlingen som fulgte opp med mange spørsmål, spesielt om detaljer rundt dagens produksjon av oselvaren.
Etter Oselvarverkstaden sto middag på kulturhuset Oseana for tur. Noen av deltakerne fulgte med bussen og andre valgte å ta en spasertur langs «strandpromenaden» i et område som nok er helt forandret, med boligblokker (Os Sjøfront) helt ned mot fjorden.
På Oseana var det middag, andebryst med tilbehør, kaffe og kake og annen drikke for de som følte for det. Fin stund i lyse lokaler med utsikt til Bjørnefjorden og Folgefonna.
Årets vårtur ble avsluttet med bussen tilbake til Bystasjonen.
Takk til Knut Jørgen og Frank for et godt opplegg. Ser frem til neste års tur.

Skrevet av Svein Odvar Hansen